Muutaman päivän jännitystutinan ja unettomien miettimisöiden jälkeen kävin tänään terveyskeskuksessa juttelemassa siitä, mistä en ole ääneen aiemmin uskaltanut puhua... enkä tiedä uskallanko vieläkään.

Kerrattiin meikäläisen laihdutushistoriaa aina laihdutuslääkkeitä myöten, mittailtiin vyötärönympärystä (vain 115 cm) ja verenpainetta (jota ei saatu mitattua liian lyhyen mansetin vuoksi), puhuttiin ruokavaliosta ja lekuri kysyi, mitä itse olen suunnitellut. Kerroin, että leikkausajatus on käynyt mielessä ja hän kertoi siitä ja sen riskeistä jotain ja ohimennen mainitsi sen olevan trendikästä nykyään. Vähän ketutti sellainen toteamus; tuntui, että ajatteli minun harkitsevan sitä vain, koska se on muotia (voiko kuoleman ennaltaehkäisy olla muotia???!!!). Ehkäpä ei sitten kuitenkaan, koska kuitenkin ihan asiallisesti pyysi minua hommaamaan laihdutuslääkemääräystä ja selkä-, lonkka- sekä polvioireita koskevat potilaskertomukset työterveyslääkäriltä ja keskussairaalalta, jotta voi käyttää niitä perusteena keskussairaalan lähetteen tekemiselle. Niin se kuulemma käy kaikkein juohevimmin (olenko jo niin hengenvaarassa, että kaiken pitää tapahtua nopeasti!?).

Joudun pitämään huomisesta lähtien ruokapäiväkirjaa ja vähän miettimään muutenkin syömisiäni, koska se, että pystyn terveelliseenkin ruokavalioon, on kuulemma yksi edellytys siihen, että myös keskussairaala puoltaisi leikkausta. Lääkäri määräsi minulle labrakokeita jo huomisaamuksi ja lisäksi kirjoitti vatsaystävällisemmän särkylääkereseptin näitä nivelsärkyjä varten, jotta maha on kondiksessa sitten kun/jos leikkauksen aika on (!!!)

Itsellä on vähän kuuppa sekaisin nyt, koska tähän asti kaikki kävi jotenkin uskomattoman vaivattomasti. Ei kuitenkaan arvaa vielä hehkutella, asia voi vielä tyssätä vaikka mihin. Kotona juteltiin asiasta ja mies sanoi, että leikkaus on hänen puolestaan ok, jos se minullekin sitä on. Vihdoinkin asiallista keskustelua...

Tällaista tällä kertaa, katsotaan päivä kerrallaan. Kolmen viikon kuluttua soittoaika terveyskeskuslääkärille, jolloin hän kertoo lisää asiasta.